Doi şoferi care la sfârşitul săptămânii trecute au fost implicaţi în accidente rutiere au fost reţinuţi pentru 24 ore şi s-au ales cu dosare penale, după ce poliţiştii rutieri au descoperit că ambii le-au provocat sub influenţa substanţelor interzise.

Potrivit unui comunicat transmis luni de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, primul eveniment s-a produs în vineri, din neatenţia unui şofer în vârstă de 26 ani din Tulca. Acesta conducea un autoturism pe strada Batthyány Lajos şi a vrut să vireze la stânga, dar nu s-a asigurat din spate, fiind acroșat de un autoturism care se afla în depășirea sa regulamentară.

Evenimentul rutier a fost unul fără victime, însă în urma testării preliminare a tânărului de 26 de ani, aparatul poliţiştilor a indicat că acesta a consumat substanţe interzise. Astfel, tânărul a fost condus la Serviciul de Medicină Legală Bihor pentru analize, iar apoi a fost reţinut pentru 24 de ore în Arestul Poliţiei Bihor.

Totodată, şoferul s-a ales cu dosar penal, cercetările fiind continuate de poliţiştii Biroului Rutier Salonta, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta.

Tot în anchetă a ajuns şi un orădean în vârstă de 23 ani care, duminică, a provocat un accident rutier pe strada Coriolan Hora din municipiu. Tânărul a pierdut controlul direcţiei, a intrat pe sensul opus de circulație şi a ieşit în decor, acroşând un indicator rutier.

Şi în cazul lui, testul preliminar a ieşit pozitiv, motiv pentru care a fost condus la analize de sânge şi urină, iar în final a fost reţinut pentru 24 de ore.

Cercetările în acest caz sunt continuate de polițiștii Serviciului Rutier Bihor, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!