Un accident spectaculos a avut loc vineri seara la intersecţia străzilor Independenţei şi Piaţa Unirii. Potrivit primelor constatări la de la faţa locului, şoferul italian al Mercedes-ului E Class cu numerele DF 503 PB a intrat în intersecţie după ora 23 venind dinspre Piaţa Independenţei. Automobilul a fost lovit din lateral stânga de un VW Golf B 324 DRN condus de o tânără care circula dinspre Avram Iancu.

În urma impactului, Mercedes-ul s-a răsucit pe şosea şi a fost proiectat în stâlpul de iluminat de lângă zidul bisericii Sfântul Ladislau. În ciuda violenţei loviturii, nu s-au înregistat victime, şoferii celor două autovehicule fiind protejaţi de airbag-uri. După primele cercetări poliţiştii de la faţa locului au stabilit că şoferii nu au consumat băuturi alcoolice.

Cele două autovehicule, semnificativ avariate - Golf-ul având botul distrus, iar Mercedes-ul o portieră din spate -, au fost ridicate de pe şosea şi transportate cu ajutorul unor autovehicule cu platformă la sediul Serviciului de Poliţie Rutieră, unde conducătorii auto urmau să dea declaraţii.

Condiţiile exacte de producere a accidentului vor fi stabilite în urma cercetărilor făcute de poliţiştii rutieri. "În momentul de faţă se iau declaraţii. Conducătorii auto au fost aduşi la sediul Poliţiei Rutiere", a declarat agentul şef Ioan Ţanţ, ofiţer de serviciu.

După toate probabilităţile vinovăţia pentru producerea accidentului îi revine şoferului italian, care a ignorat semnificaţia semnului "Cedează trecerea" de la intrarea în intersecţie, având în vedere faptul că la acea oră semafoarele erau deja trecute pe culoarea galben intermitent. Neatenţia s-ar putea să îl coste pe şofer suspendarea dreptului de conducere pentru o perioadă de 60 de zile.