Captură importantă pe DN 79, în localitatea Gepiu, în timpul unei acţiuni comune a poliţiştilor din cadrul Serviciului Rutier şi al Serviciului  de Investigare a Criminalităţii Economice.

Un număr de 13.480 de pachete de ţigări nemarcate corespunzător au fost găsite, marţi, în maşina unui arădean. Ţigările erau ascunse în saci de plastic negru, iar proprietarul maşinii nu a putut prezenta niciun document de provenienţă a mărfii, poliţiştii bănuind că este vorba despre marfă de contrabandă.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Bihor, prejudiciul cauzat bugetului de stat prin eventuala comercializare a ţigărilor respective se ridică la aproximativ 134.000 lei.

Arădeanul s-a ales cu dosar penal pentru „deținere de către o persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita 10.000 țigarete”.

Totodată, poliţiştii au dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore, iar miercuri urmează să îl prezinte la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, cu propunere de arestare preventivă.

Întreaga cantitate de ţigări a fost indisponibilizată până la finalizarea cercetărilor.