Un tânăr în vârstă de 18 ani din Kosovo a fost găsit de poliţiştii Serviciului pentru Imigrări Bihor muncind fără forme legale pe şantierul unei firme de construcţii din județ, care l-au obligat să părăsească ţara în termen de 30 de zile. În plus, societatea comercială s-a ales cu o amendă usturătoare.

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de Inspectoratului General pentru Imigrări, tânărul a fost găsit în timpul unui control făcut de poliţiştii Serviciului din Bihor.

Adolescentul avea permis de ședere şi aviz de angajare la o firmă, dar lucra la o alta, care nu i-a făcut documente legale de muncă.

"Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au dispus măsura revocării dreptului de ședere și au emis pe numele cetățeanului străinin decizie de returnare de pe teritoriul României, prin care este obligat să părăsească țara în termen de 30 de zile, în conformitate cu prevederile OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România", scrie în comunicat. 

Totodată, firma pentru care lucra tânărul a fost amendată cu 10.000 lei. 

Serviciul pentru Imigrări Bihor face apel la cetăţenii străini de pe raza judeţului să se prezinte la sediul instituţiei dacă au nevoie de informaţii cu privire la drepturile şi obligaţiile pe care le au în România.

"Facem apel către toți cetățenii străini de pe raza județului și contăm pe respectul dumneavoastră față de legislația în domeniu, invitându-vă să ne contactați pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale la sediul Serviciului pentru Imigrări Bihor din str. Dunărea, nr. 2, Oradea, la numărul de telefon: 0259-403345, e-mail bh.igi@mai.gov.ro, sau vizitând site-ul public la adresa www.igi.mai.gov.ro", se mai arată în informare.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!