Un tânăr în vârstă de 19 ani a fost reținut și arestat, după ce a fost prins că a furat bijuterii de aur și telefoane mobile, din sediile unor firme aflate în plin centrul orașului.

Băiatul, despre care BIHOREANUL a aflat că se numește Romeo Alexandru Varga, a fost reținut în cursul zilei de joi de polițiștii Patrimoniului din cadrul Poliției Municipiului Oradea.

Conform unui comunicat transmis vineri de Poliția Bihor, bărbatul este acuzat de furt calificat în formă continuată (3 acte materiale).

„Din cercetări a reieșit că, miercuri, 25 ianuarie a.c., în jurul orei 04.10, tânărul de 19 ani ar fi pătruns prin efracție într-o societate comercială din zona centrală a municipiului Oradea și ar fi sustras 15 lănțișoare din aur, de diferite gramaje, 15 inele din aur, de diferite gramaje şi o brățară din aur, bijuterii în greutate totală de 200 de grame, cauzând un prejudiciu estimat la 54.000 lei.

De asemenea, acesta este bănuit că, în noaptea de 24 spre 25 ianuarie a.c., ar fi încercat să pătrundă, tot prin efracție, în incinta unui alt magazin de bijuterii, tot din centrul municipiului Oradea, însă nu a reușit”, arată comunicatul.

Tânărul mai este bănuit și că pe 30 decembrie 2022, în jurul orei 4, a pătruns prin efracție în punctul de lucru al unei alte firme din Oradea, de unde a furat patru telefoane mobile și două machete de telefoane mobile, cauzând un prejudiciu estimat la 22.080 de lei.

„Polițiștii orădeni au recuperat de la cel în cauză aproximativ 120 de grame de bijuterii din aur”, mai arată comunicatul.

Varga a fost prezentat de polițiști în fața unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar ulterior în fața magistraților.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Oradea a emis pe numele tânărului un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Polițiștii continuă ancheta, „pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celui în cauză și pentru recuperarea integrală a prejudiciului cauzat”, sub supravegherea procurorilor.

Varga nici măcar nu e la prima faptă de acest gen. Potrivit surselor BIHOREANULUI, el a mai fost cercetat pentru că a furat din supermarketul Kaufland, însă în final anchetatorii au decis renunțarea la urmărirea penală.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!