Un tânăr în vârstă 23 ani a fost arestat preventiv la solicitarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor care îl acuză de tentativă de omor după ce, sâmbătă noaptea, a vrut să-şi ucidă propria mamă. 

Incidentul s-a produs în noaptea de 23 spre 24 iulie, în comuna Sălard, unde autorul, Farkas János, şi-a înjunghiat de mai multe ori mama, pe care a atacat-o cu un cuţit.

Femeia a fost transportată la Spitalul clinic judeţean din Oradea cu mai multe plăgi înţepate. Potrivit medicilor, în prezent starea ei este stabilă. 

„Din mijloacele de probe administrate în cauză a rezultat următoarea situaţie de fapt: în seara zilei de 23.07.2022, în jurul orei 24:00, inculpatul F.J. i-a solicitat mamei sale R.E.I., în vârstă de 43 de ani să iasă din locuința situată în com. Sălard, jud. Bihor, în curte, unde a atacat-o cu un cuțit, provocându-i mai multe plăgi tăiate la nivelul toracelui. Leziunile provocate persoanei vătămate au interesat un organ cu rol în menținerea vieții, respectiv plămânul stâng, fiind necesare pentru vindecare un număr de 25-30 zile îngrijiri medicale, dacă nu survin complicații”, se explică într-un comunicat transmis luni de Parchetul Bihor.

Tânărul a fost reţinut, duminică, pentru 24 ore, iar luni a fost prezentat la Tribunalul Bihor cu propunere de arestare preventivă. Deşi bărbatul a solicitat să fie lăsat sub control judiciar ori măcar în arest la domiciliu, judecătorul de drepturi şi libertăţi i-a respins pretenţiile, dispunând să fie trimis după gratii, deocamdată pentru 30 de zile. 

Farkas mai poate contesta măsura la Curtea de Apel Oradea. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!