Un tânăr în vârstă de 23 de ani din comuna Tinca a fost reținut pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al Poliției Bihor, după ce a fost prins conducând beat și fără permis o mașină furată din fața unei case.

Conform unui comunicat transmis luni de Poliția Bihor, tânărul a fost depistat vineri dimineață, în jurul orei 6.30, în afara localității Gurbediu. Furase autoturismul din fața unui imobil din Tinca, a condus pe drumul județean 795, înspre Gurbediu, iar la un moment dat s-a poticnit: a pierdut controlul direcției, a părăsit carosabilul și s-a oprit într-un șanț.

„Evenimentul rutier a fost unul fără victime”, spun polițiștii, iar autoturismul sustras a fost restituit proprietarului.

La verificări, însă, polițiștii au constatat că tânărul nu are permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În plus, testarea cu aparatul etilotest a scos la iveală că acesta era beat bine: avea o concentrație alcoolică de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„Celui în cauză i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, notează Poliția.

După expirarea celor 24 de ore de reținere, tânărul a fost lăsat să plece.

Este cercetat, însă, în libertate, pentru furt în scop de folosință, conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu posedă permis de conducere și conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice.

Ancheta este continuată de Polițiștii Secției nr. 8 de Poliție Rurală, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta.

34 de infracțiuni

Tânărul din Tinca nu a fost, însă, singurul infractor prins în acest weekend pe șoselele din Bihor.

În perioada 9 - 11 februarie, polițiștii bihoreni legitimat 1.723 de persoane și au făcut 1.572 de testări pentru depistarea consumului de alcool sau droguri.

„În urma acțiunilor și controalelor desfășurate, polițiștii din Bihor au aplicat, în total, 395 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 193.075 de lei. Totodată, au fost constatate 34 de infracțiuni, dintre care 18 la regimul circulației rutiere, patru la Legea nr.143/2000 privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri și 12 infracțiuni de altă natură”, mai arată Poliția Bihor.

Din totalul sancțiunilor, 313 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului circulației rutiere pe drumurile publice. Dintre acestea, 177 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 18 au fost pentru conducere sub influența alcoolului, iar 29 pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță. Între altele, au fost sancționați și 30 de pietoni și 11 bicicliști, iar 24 de sancțiuni au fost pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor sau vehiculelor.

81 de permise de conducere și 17 certificate de înmatriculare au fost reținute în acest weekend.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!