Un tânăr din localitatea bihoreană Şimian s-a ales cu dosar penal după o plimbare nocturnă. Poliţiştii care l-au oprit pe drumul comunal au descoperit în portbagajul maşinii sale 10 pungi cu 5 kilograme de tutun pentru fumat, produse care nu erau marcate. Întreaga cantitate a fost confiscată. 

Captura a fost făcută în noaptea de luni spre marţi, la ora 2 dimineaţa, pe drumul comunal 7 în Şimian de un echipaj al Secţiei 11 de Poliţie Rurală Valea lui Mihai.

"Poliţiştii au depistat în trafic un bărbat de 28 de ani, din comuna Șimian, județul Bihor, în timp ce transporta în portbagajul unui autoturism 10 pungi a câte 500 grame fiecare, conținând în total 5 kilograme de tutun pentru fumat, procesat, ambalate într-un sac din plastic", se precizează într-un comunicat transmis, marţi, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor.

Cele 5 kilograme de tutun deținute în afara antrepozitului fiscal au fost ridicate în vederea confiscării, iar tânărul s-a ales cu dosar penal. Ancheta este continuată de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, care vor să afle de unde a luat bihoreanul tutunul de contrabandă şi unde urma să îl vândă.

El este cercetat pentru deținere în afara antrepozitului fiscal a unor produse accizabile supuse marcării. Prejudiciul cauzat bugetului, constând în accize datorate statului, se ridică la aproximativ 4.000 lei.

Cercetările sunt realizate sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea.