Un bărbat în vârstă de 23 ani din Tinca a fost reţinut pentru 24 ore şi este cercetat de poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor Bihor pentru schingiuirea animalelor, după ce a postat pe TikTok un filmuleţ în care apare chinuind o pisică.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, bărbatul a fost reţinut cu o zi mai devreme, în urma cercetărilor pornite sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta. 

"În urma apariției pe o rețea de socializare a unui filmuleț, în care o persoană schingiuia o pisică, polițiștii s-au sesizat din oficiu, au demarat cercetările și au identificat un tânăr, de 23 de ani, din comuna Tinca", se precizează în informare.

Din cercetări a reieșit că, în cursul zilei, în jurul orei 12, în timp ce se afla pe strada Emanuil Gojdu, din localitate, bărbatul a prins de coadă o pisică comunitară și a aruncat-o la o distanță de aproximativ 7 metri.

"În urma agresiunii, pisica s-a izbit cu putere de trotuar, iar apoi s-a refugiat într-o curte", scrie în comunicat.

Ulterior, tânărul a postat imaginile pe TikTok, de unde au fost distribuite de alți internauți și pe Facebook (video jos), în grupurile de protecție a animalelor.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de schingiuirea animalelor, iar în urma administrării probatoriului, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore.

Cercetările sunt continuate de polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Bihor, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!