Un tânăr în vârstă de 19 ani din Ucraina a fost reţinut pentru 24 ore după ce, în zorii zilei de miercuri, a fost găsit în trafic, la volanul unui autoturism, fără să deţină permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Testul antidrog a ieşit pozitiv, motiv pentru care el e cercetat şi pentru şofat sub influența unor substanțe psihoactive. 

Potrivit unui comunicat transmis joi de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, maşina condusă de tânăr a fost oprită miercuri dimineaţa, în jurul orei 4.30, pe strada Suişului din Oradea, de un echipaj de polițiști din Biroul Drumuri Naționale și Europene. Şoferul nu avea permis şi, în urma testării cu aparatul din dotare, "au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive", se arată în informare. 

Cum testul poliţiştilor este doar orientativ, nefiind considerat dovadă în cadrul anchetei, ucraineanul a fost condus la Serviciul judeţean de Medicină Legală Bihor, unde i-au fost recoltate probe biologice pentru stabilirea substanţelor pe care le-a consumat.

Totodată, în caz a fost deschis un dosar penal, iar tânărul de 19 ani a fost reţinut pentru 24 de ore în Arestul Poliţiei Bihor. El este cercetat pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, aflată sub influența unor substanțe psihoactive.

Ancheta este continuată sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!