Un tânăr în vârstă de 19 ani din comuna Bunteşti s-a ales cu dosar penal după ce, marţi, a fost găsit conducând maşina sub influenţa unor substanţe interzise în municipiul Beiuş. Şoferul a rămas fără permis de conducere şi a fost dus la spital unde i s-au recoltat probe biologice pentru a se determina ce droguri a consumat.

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, tânărul a fost oprit de poliţiştii Biroului Rutier Beiuş marţi seara, la ora 21.20, pe strada Burgundia Mare din municipiu. 

Acesta se afla la volanul unui Ford şi avea un comportament care le-a dat de bănuit poliţiştilor, motiv pentru care l-au dus la spital unde testul rapid a indicat că s-ar afla sub influența substanțelor psihoactive.

Ca atare, tânărului i-au fost recoltate probe biologice şi i s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autoturism sub influenţa unor substanţe psihoactive, iar dacă va fi găsit vinovat, riscă o pedeapsă cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

Cercetările în caz sunt continuate polițiștii Biroului Rutier Beiuș sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Beiuş.