Un bărbat în vârstă de 27 ani din localitatea Peştere s-a ales cu dosar penal şi a rămas fără permis de conducere, după ce a fost depistat pozitiv la testul antidrog la care a fost supus în trafic, duminică, în localitatea bihoreană Aștileu.  

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, şoferul conducea o autoutilitară când a fost oprit duminică, la ora 11.42, pe drumul județean 764, de polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Aleșd. 

"În urma testărilor preliminare de drog, al căror rezultat a fost pozitiv, există suspiciunea că bărbatul de 27 de ani ar fi consumat substanțe cu efect psihoactiv", se precizează în informarea Poliţiei.

Şoferul a fost condus la sediul Serviciului Judeţean de Medicină Legală Bihor, unde i-au fost prelevate probe biologice, pentru a stabili dacă are în organism substanţe cu caracter psihoactiv, însă cum medicii legişti din Bihor nu au nici în prezent propriul aparat pentru analize toxicologice, probele au fost trimise la Timişoara. 

Până la sosirea rezultatelor, în cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Aleșd continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Aleșd.

Bărbatul este cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi, conform Codului Rutier, a rămas fără permis de conducere până la lămurirea acuzelor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!