Tânăra care şi-a abandonat bebeluşul într-un tomberon a fost arestată, marţi, pentru 30 de zile de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bihor.

Solicitarea a venit din partea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunal, care o cercetează pe femeia de 23 ani pentru tentativă de omor.

Sebestyen Monika Csilla este acuzată că şi-a abandonat bebeluşul de doar câteva zile luni într-un igluu din apropierea Orăşelului Copiilor, acesta fiind găsit în jurul orei 11 de o orădeancă. Femeia a auzit un scâncet dintr-un container destinat colectării hârtiilor şi a alertat un echipaj al Poliţiei locale care patrula în zonă.

Copilul a fost scos imediat din container de un poliţist local care a şi sunat la 112. "Poliţistul local Breb Claudiu, ajuns la faţa locului, pe strada Spartacus, în spatele magazinului Carrefour, a constatat că în containerul de tip iglu era abandonat un bebeluş. Acesta a reuşit scoaterea bebeluşului din container şi l-a luat în îngrijire până la sosirea echipajului SMURD. La sosirea echipajelor specializate, poliţistul local Breb Claudiu a predat fetiţa, iar cazul a fost preluat de către organele competente", se arată într-un comunicat făcut public, marţi, de Poliţia locală.

În urma anchetei efectuate de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale sub coordonarea procurorului Alin Leucea, s-a aflat că bebeluşul a fost externat chiar luni din Spitalul de Obstetrică - Ginecologie Oradea de mama sa, unde aceasta a lăsat-o timp de 3 săptămâni după naştere. La plecare, femeia a pretins că va locui împreună cu copilul la o prietenă de-a ei.

"Copilul a fost abandonat imediat după externare. Din fericire, a fost găsit imediat. Este o fetiţă frumoasă şi sănătoasă", a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Parchetului Bihor, procuroarea Maria Cotrău.

Poliţiştii au găsit-o în scurt timp şi pe mama bebeluşului care, după audieri, a fot reţinută pentru 24 de ore. Ea nu provine dintr-o familie dezorganizată, dimpotrivă, a fost studentă la Facultatea de Ştiinţe socio-umane până în 2011, când a fost exmatriculată. Tânăra ar fi declarat că părinţii şi rudele ei nu au ştiut că este însărcinată şi nu a îndrăznit să le spună. Potrivit aceloraşi surse, femeia urmează să fie expertizată psihiatric.

"Ancheta este în desfăşurare, iar copilul a fost predat pe moment în custodia Direcţia pentru protecţia copilului. Judecătorii vor stabili, la finalul procesului, dacă mama va fi decăzută din drepturi", a mai spus purtătorul de cuvânt al Parchetului.