Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a unei tinere de 29 ani din Tileagd care anul trecut şi-a ucis soţul, iar pe urmă a anunţat că acesta s-ar fi sinucis, a anunţat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Viorel Gavra.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, evenimentul s-a petrecut în seara zilei de 1 august. "Cei doi au sărbătorit ziua femeii la un prieten, iar când au ajuns acasă s-au certat, s-au luat la bătaie, iar femeia a luat un cuţit şi l-a lovit, nimerindu-l în inimă. Apoi a sunat la 112 şi a anunţat că soţul ei s-a sinucis", a declarat prim-procurorul.

Femeia a fost crezută de poliţiştii care au constatat decesul, însă două săptămâni mai târziu tatăl victimei s-a înscris în audienţă la prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, care a dispus reluarea anchetei.

După audieri, expertiză şi test poligraf, procurorul a concluzionat că bărbatul nu s-a sinucis, ci a fost omorât, suspecta principală fiind chiar soţia lui. Iniţial, femeia nu a recunoscut nimic, însă ulterior le-a spus şi ea procurorilor adevărul.

"În urma cercetărilor, s-a constatat că suspiciunile reclamantului sunt întemeiate. Femeia a fost supusă la un test poligraf, care a relevat un comportament simulat. În final, pe 21 ianuarie, a recunoscut şi a fost arestată pentru 29 zile", a mai arătat Viorel Gavra.

Dacă va fi condamnată, tânăra riscă până la 20 ani de închisoare.