O tânără în vârstă de 27 ani din Republica Moldova a primit un termen de 15 zile ca să părăsească România, după ce poliţiştii de imigrări din Bihor au descoperit că are viza de şedere expirată.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, femeia a fost găsită, joi, în comuna Bunteşti, în timpul unei acţiuni organizate de poliţiştii de imigrări din Bihor pentru prevenirea şi combaterea şederii ilegale a străinilor în judeţ.

"În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de imigrări au stabilit că aceasta a intrat legal în România, având dreptul la o  şedere a cărei durată nu depăşeşte 90 de zile în cursul oricărei perioade de 180 de zile. La expirarea dreptului de şedere nu a părăsit teritoriul ţării noastre", se arată în comunicat.

Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au emis pe numele moldovencei o decizie de returnare de pe teritoriului României, prin care este obligată să părăsească ţara în termen de 15 zile.

Serviciul pentru Imigrări al judeţului Bihor continuă acţiunile pentru prevenirea şi combaterea şederii ilegale a străinilor, pe care îi invită să apeleze pentru orice informaţie de care au nevoie la sediul din str. Dunărea, nr. 2, Oradea, la numărul de telefon : 0259-403345, e-mail bh.igi@mai.gov.ro, sau pe internet, la adresa: www.portaligi.mai.gov.ro.