Poliţiştii DGA Bihor au încheiat anul cu o acţiune de flagrant pentru mită şi l-au început cu o alta. O psihologă în vârstă de 28 de ani de la Secţia de Neuropsihiatrie de la Spitalul Municipal a fost reţinută, luni seară, după ce a fost prinsă în flagrant luând mită 600 de euro în timpul unei operaţiuni realizate de ofiţerii anticorupţie sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului Bihor, prim procurorul adjunct Maria Cotrău, tânăra, pe numele său Lavinia Alina Raţ, a solicitat banii pentru a-i împărţi cu membrii comisiei de evaluare psihologică, care urma să o consulte pe sora denunţătoarei.

"În 2009, sora denunţătoarei a fost diagnosticată cu retard mintal sever şi încadrată în grad de handicap grav, fiind obligată prin sentinţă judecătorească la măsura de siguranţă a tratamentului medical. Din primele cercetări, inculpata a cerut banii pentru ca în urma evaluării care urma să se efectueze, comisia să propună instanţei anularea obligaţiei", a declarat marţi Maria Cotrău pentru BIHOREANUL.

În urma denunţului surorii bolnavei, luni seară, Raţ a fost prinsă în flagrant după ce a încasat cei 600 de euro, într-o acţiune a ofiţerilor Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), coordonaţi de procurorul Dida Naghiu, din cadrul Parchetului Bihor.

Lavinia Raţ a fost reţinută pentru 24 de ore, iar anchetatorii urmează să decidă dacă vor cere instanţei arestarea acesteia.

În vârstă de 28 de ani, în trecut tânăra a cochetat cu presa, fiind reporter, moderator şi producător la Transilvania TV, însă în ultimii ani s-a concentrat pe meseria de psiholog.

Citiţi şi Psihologa Lavinia Raţ a fost arestată pentru 30 de zile