Tânărul de 32 de ani din Aleşd care a provocat accidentul devastator de marţi seară de pe DN1, în urma căruia doi tineri, soţ şi soţie, au murit, iar copiii lor au fost răniţi, a fost reţinut de Poliţiştii Serviciului Rutier pentru 24 de ore, el fiind anchetat petru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Măsura a fost luată în cursul zilei de miercuri, imediat după ce şoferul a fost externat de la Spitalul Judeţean, unde fusese iternat pentru rănile suferite în accident.

"Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore în Centrul de Reţinere şi Arest preventiv al IPJ Bihor. Poliţiştii rutieri continuă cercetările în caz", a declarat pentru BIHOREANUL comisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Potrivit testării cu etilotestul, tânărul nu a avut alcoolemie la momentul accidentului. Sursele BIHOREANULUI spun, însă, că, aflat la volanul unui VW Bora, bărbatul avea o viteză foarte mare. Practic, acesta a „tăiat” o curbă periculoasă, a acroşat  pe contrasens un Mitsubishi, după care a intrat frontal într-un Volkswagen Golf, care a ieşit în decor. 

În urma accidentului rutier, şoferul Golf-ului şi soţia acestuia, în vârstă de 27 ani, pasageră în autoturism, ambii din localitatea Iernut, județul Mureș, au suferit leziuni care le-au provocat decesul. Cei trei copii ai lor, un băiat în vârstă de 13 ani şi două fetiţe de 10, respectiv 1 an şi 3 luni, au fost răniți uşor.

"Din cele 10 persoane rănite, 7 au ajuns la spital, deoarece 3 au avut leziuni uşoare, care nu au necesitat îngrijiri. Patru adulţi au fost transportaţi la Unitatea de Primire a Urgenţelor din Spitalul Clinic Judeţean Oradea, unde au fost evaluaţi şi, în final doar unul singur a rămas internat, care prezenta traumatism cranian minor, fracturi costale, contuzii şi escoriaţii", a explicat dr. Hadrian Borcea, șeful UPU și SMURD Bihor.