Mario Eduard Vancea (foto), tânărul în vârstă de 18 ani din Salonta, care, vineri dimineaţa, l-a înjunghiat pe tatăl fostei sale iubite, un poliţist de frontieră în vârstă de 42 ani, a fost arestat preventiv, pentru o perioadă de 30 de zile, sub acuzația de tentativă la infracţiunea de omor. 

Măsura a fost dispusă, sâmbătă după-amiază, la Tribunalul Bihor. Mario Eduard Vancea a fost reprezentat în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi de un apărător din oficiu, care a solicitat ca tânărul să fie plasat în arest la domiciliu, cerere care a fost respinsă. El mai poate contesta soluţia instanţei la Curtea de Apel Oradea. 

Conflict spontan

Potrivit prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Gheorghe Vidican, din primele cercetări a reieşit că tânărul a comis fapta în urma unui conflict spontan.

"Din datele de până acum, fapta a fost comisă vineri dimineaţa între orele 6.40 şi 7.00, în urma unui conflict spontan cu victima. Autorul a avut o relaţie cu fiica victimei. Cei doi s-au certat şi s-a dus în acea dimineaţă acasă la fosta prietenă, unde ar fi încercat să se împace, însă discuţiile au degenerat. Deocamdată nu avem tabloul complet al faptelor, nu s-au stabilit exact circumstanţele în care s-a comis fapta", a declarat şeful Parchetului Bihor, confirmând astfel şi informaţiile făcute publice anterior de BIHOREANUL.

Operaţie grea

Bărbatul a fost grav rănit şi, potrivit medicilor, a suferit leziuni la organe vitale, care i-au pus viaţa în pericol, acesta fiind şi motivul pentru care acuzaţia formulată la adresa lui Vancea este de tentativă la omor.

"Victima a intrat în sala de operaţie în jurul orei 10 dimineaţa şi a ieşit după ora 18. Din informaţiile noastre, starea lui este stabilă", a mai spus Vidican. 

Bărbatul în vârstă de 42 de ani este acum internat pe secţia de Terapie Intensivă.

Atacat în propria casă, când îşi apăra fiica

Aşa cum BIHOREANUL a dezvăluit vineri, un poliţist de frontieră, Gheorghe D., din cadrul Sectorului Salonta a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost înjunghiat de fostul iubit al fiicei sale, un tânăr în vârstă de 18 ani.

Incidentul s-a produs în locuinţa poliţistului din comuna Avram Iancu, unde agresorul a mers, ca să o convingă pe fată să se împace cu el. Vancea a ameninţat-o pe fată cu un cuţit, tatăl ei a intervenit, şi atunci tânărul l-a înjunghiat de mai multe ori.  Agresorul a fost ridicat de la locul faptei, dus la Parchet, unde a fost reţinut. 

Fiul unei funcţionare de la Serviciul Fiscal Orăşenesc Salonta, Vancea este elev în clasa a lX-a în Salonta şi a mai avut probleme penale. În 2019, minor fiind, a fost prins la volan, pe o stradă din Salonta, faptă pentru care a încasat o condamnare. Tot în anul 2019, a bătut un băiat într-un club, şi a fost condamnat, de Judecătoria Salonta, la supraveghere pe o perioadă de 4 luni, timp în care nu are voie să calce într-un bar. Sentinţa a fost atacată, la Curtea de Apel Oradea.