Tânărul fotbalist Luca Popa, legitimat la CSM Oradea și component al echipei ACS CAO 1910 Oradea, se află în aceste zile în teste la celebra echipă italiană de fotbal Inter Milano.

Sportivul născut în decembrie 2005 „este unul dintre cele mai de perspectivă talente ale fotbalului bihorean”, a anunțat clubul orădean printr-un comunicat de presă. 

În vârstă de doar 14 ani, Luca este component al echipei naționale U15 a României. El a înregistrat deja patru selecții la acestlot. În plus, a înscris deja pentru această echipă în meciul disputat cu Republica Moldova și încheiat cu scorul de 3-0.

„Pe parcursul anului 2019, Popa a participat la diferitele acțiuni de selecție a celor mai de perspectivă jucători ai generației 2005 din întreaga țară. El i-a convins pe antrenorii și managerii departamentelor de specialitate din Federația Română de Fotbal și a fost inclus în lotul reprezentativei U15 pentru mai multe acțiuni, cel mai recent pentru dubla cu Cipru, desfășurată în luna noiembrie 2019”, au mai scris reprezentanții clubului CSM Oradea.

Pe parcursul sezonului competițional 2019-2020, aflat în curs de desfășurare, alături de CAO 1910 Oradea, Luca Popa a câștigat toate meciurile disputate în Liga a 4-a, având punctaj maxim la jumătatea stagiunii.

Luca provine dintr-o familie de fotbaliști. Bunicul său este Vasile Popa, care a jucat fotbal în Divizia A la Jiul Petroşani, iar unchiul, Mădălin Popa, în prezent antrenor de fotbal, a activat la echipe precum Dinamo, Gloria Bistriţa şi Pandurii Târgu Jiu, având 7 jocuri în Liga 1.