Fotbalul bihorean a dat o nouă lovitură pe piaţa transferurilor. Tânărul Patrick Gânţe, jucător format la Academia de fotbal CSM Oradea, a ajuns la un acord cu celebrul club italian AS Roma, a cărui primă echipă de seniori este angrenată în primul eşalon al fotbalului peninsular.

"Conducerea CSM Oradea doreşte să transmită mulţumiri întregului colectiv de antrenori care a contribuit la formarea lui Patrick. Transferul lui Gânţe aduce un plus de imagine în ceea ce priveşte întreg fotbalul românesc, termenii cuprinşi în acordul de transfer semnat de cele două cluburi fiind deosebit de favorabil atât pentru sportiv, cât şi pentru club", se arată pe site-ul oficial al clubului CSM.

Potrivit reprezentanţilor clubului orădean, un aport deosebit în realizarea transferului l-a avut impresarul Cătălin Sărmăşan, "cel care a intermediat şi supervizat ca transferul jucătorului să se perfecteze în cele mai bune condiţii" și cel care l-a propulsat și pe George Pușcaș.

Patrick Gânţe, care evoluează pe postul de atacant central, a petrecut la Roma o perioadă de patru zile, în cursul lunii noiembrie a anului trecut. De asemenea în decembrie, timp de o săptămâna acesta s-a mai pregăgiti și cu FC Liverpool.

În cele din urmă, AS Roma a fost cea care l-a cumpărat, iar prima experienţă a lui Gânţe din postură de jucător cu acte în regulă la clubul italian va fi alături de echipa U17 a romanilor.

Patrick Gânţe s-a născut pe data de 15 februarie 2004 şi are 1.93 metri înălţime. În prima parte a sezonului actual, el a evoluat pentru CAO Oradea, unde a avut numeroase reuşite pentru echipa de seniori în Liga a IV-a.

Orădeanul a jucat pentru reprezentativa U15 a României, pentru care a marcat trei goluri în disputa amicală cu Republica Moldova. Cu acest prilej, el a debutat în lotul naţional, dar între timp a jucat şi pentru echipa reprezentativă U16.