Tânărul care a fost găsit mort joi dimineaţă pe strada Grigore Ureche din Oradea a fost ucis, după cum arată primele date ale anchetei. Poliţiştii periază întreaga zonă pentru a găsi criminalul. Oamenii legii au adus în zonă inclusiv un câine de urmă.

"Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor efectuează cercetări pentru infracţiunea de omor. Procurorul criminalist este la faţa locului cu echipajele de poliţie, pentru cercetări. În cursul zilei vom putea reveni cu mai multe informaţii", a declarat pentru BIHOREANUL prim procurorul adjunct al Parchetului, Maria Cotrău.

Potrivit acesteia, autorul crimei nu a fost, încă, prins. Există, însă, un cerc de suspecți.

După cum BIHOREANUL a scris, tânărul a fost găsit joi dimineaţă, dezbrăcat, la colţul unui bloc, doar în lenjerie intimă.

Cadavrul a fost descoperit de un locatar din bloc, care iniţial credea că e vorba de un boschetar, dar s-a apropiat şi, văzând că are de-a face cu un cadavru, a alertat autorităţile prin 112.

Din câte se pare, bărbatul – care avea în jur de 30 de ani - nu a fost ucis la locul unde a fost descoperit, nefiind observate urme de sânge. După toate probabilităţile, cadavrul a fost tras în apropierea blocului de făptaş, care a în cercat să-l ascundă. Capul spart al celui ucis era acoperit de frunze.

Anchetatorii au găsit, la o distanţă de locul unde a fost descoperit cadavrul, mai multe obiecte vestimentare, pe care le-au ridicat pentru a stabili dacă au sau nu legătură cu tragedia.

Dat fiind modul în care a fost găsită victima – îmbrăcată sumar, doar în chiloţi şi cu ciprapi în picioare - mai mulţi localnici au speculat că ar fi vorba de o crimă pasională, generată de vreun adulter, dar nu există nicio informaţie care să confirme acest lucru.

Identitatea victimei nu a fost făcută publică de Parchet sau Poliţie, deşi în orele care s-au scurs de la decoperirea crimei şi răspândirea veştii, mai multe persoane s-au arătat îngrijorate, contactând Poliţia sau presa, de soarta unor apropiaţi de care nu ştiau nimic.