Tânărul orădean care și-a agresat partenera, a fugit de Poliție, a provocat un accident cu 4 mașini pe Podul Prezan, iar apoi s-a aruncat în Crişul Repede în zona Dragoș Vodă a fost găsit fără suflare în râu, după mai bine de 3 ore de căutări.

Chiar dacă trupul a stat mult timp în apă, salvatorii au făcut manevre de resuscitare, așa cum prevăd protocoalele medicale în asemenea situații.

Salvatorii l-au găsit pe bărbat folosind două drone, coordonate de medicul orădean Emil Boțcău, de la Ambulanță, și de asistentul SMURD Dacian Gherle. Ambii sunt reprezentanți ai Asociației Salvadrone Oradea (ce aparține de Asociația Hecate), ai cărei membri participă voluntar cu dronele la asemenea intervenții de salvare, în colaborare cu ISU.

„L-am găsit după aproximativ 10 minute de la ridicarea dronelor. Am observat o siluetă albă în albia râului, am anunțat colegii pompieri să meargă să verifice și s-a confirmat”, a declarat dr. Boțcău jurnaliștilor de la fața locului.

Așa cum BIHOREANUL a mai scris, vineri după amiază, puțin după ora 13, orădeanul de 27 de ani a ieşit dezbrăcat la bustul gol în faţa blocului, pe strada Iza, din cartierul Rogerius, i-a tras două palme iubitei sale, iar apoi, la vederea polițiștilor, a fugit la volanul unui Audi de culoare albă.

În zona podului Prezan din cartierul Dragoș Vodă, tânărul a intrat pe contrasens și a lovit în total 4 mașini. Și-a abandonat Audi-ul în mijlocul drumului și a sărit în râu.

Mai multe echipaje de pompieri, cu barcă de salvare și scafandri, au început căutările imediat.

UPDATE ora 16.20: Medicii au declarat decesul

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Crișana, locotenent Camelia Roșca, a transmis că victima a fost extrasă de pompieri din apă în jurul orei 15.55.

„Echipajele de pompieri au fost sprijinite de reprezentanții Asociației HECATE (între ISU Bihor și Asociația Hecate, existând un protocol de colaborare) care, cu ajutorul dronelor (video) au reușit să localizeze victima, la circa 1 km distanță de locul în care bărbatul a fost văzut dispărând în apele Crișului.

Bărbatul a fost predat echipajelor medicale, care au procedat la efectuarea manevrelor de resuscitare. Din nefericire, victima nu a mai putut fi salvată, medicul declarând decesul acesteia”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU.

UPDATE, ora 16.35: Împrejurările achetate

Cazul este anchetat în continuare de poliție.

„Cercetările în cauză sunt continuare de polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor”, a transmis comisar șef Alina Fărcuța, purtătorul de cuvânt al Poliției Bihor.

Cauza exactă a decesului urmează să fie stabilită în urma efectuării necropsiei, a mai transmis reprezentanta Poliției.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!