Angelo Covaci, tânărul pugilist orădean de la clubul patronat de Ion Marin, Gym Mar Strong, a fost convocat la lotul naţional de juniori, care va efectua un stagiu de pregătire la Eforie Nord.

Orădeanul va face parte, astfel, dintr-un lot de 17 sportivi, care se vor pregăti pe litoral timp de două săptămâni, sub îndrumarea antrenorilor de lot naţional Dorel Simion, Ilie Captari şi Anghel Ursu.

Angelo Covaci este unul dintre cei mai buni exponenţi ai boxului bihorean în prezent, el ocupând locul 2 la Cupa României din 2018, locul 1 la Campionatul Naţional de cadeţi din 2019 şi tot locul I la Cupa României de anul trecut. De asemenea, orădeanul a ocupat şi un loc 5 la Campionatul European Şcolar din Georgia.

Înaintea plecării spre litoral, unde trebuie să se prezinte pe 1 august, antrenorul său de club, Viorel Crăciunea, are numai cuvinte de apreciere pentru el, caracterizându-l ca "un sportiv muncitor, ambiţios, cu rezultate bune şi la şcoală, el fiind elev în clasa a X-a la Colegiul Tehnic "Mihai Viteazul" (dirigintă Otilia Cadar)".

După pregătirea de la Eforie Nord, lotul naţional de box juniori al României prefigurează un stagiu de pregătire şi în Cipru, dar "deocamdată nu se ştie sigur", după cum a mai afirmat Viorel Crăciunea.