Orădeanul Beniamin Iluţ (12 ani), sportiv al clubului Combat Gym, a reușit o perfomanţă importantă la Campionatul Mondial ISKA, care s-a desfăşuat în München, unde a obținut două titluri de vicecampion mondial de Muay Thai, versiunea ISKA, atât la categoria -35 kg, cât şi la -40 kg.

Finalele au fost foarte echilibrate şi au fost disputate împotriva a doi adversari foarte experimentați şi puternici din Anglia, respectiv Norvegia, ambele fiind pierdute la decizie split 2-1.

Beni și antrenorul său, Florin Pintea, s-au deplasat la München pentru campionatul de arte marțiale cu lotul României, ce a cuprins 21 de sportivi. România a ocupat locul 5 pe naţiuni cu un total de 24 de medalii.

Pentru Beniamin Iluţ acesta este un rezultat ce confirmă un an de excepţie. În luna aprilie şi-a adjudecat titlul de campion naţional K-1, iar în iunie a scris istorie pentru România, fiind primul copil care a luptat la profesioniști în Thailanda, într-un meci ce a avut loc pe Samui International Stadium şi pe care l-a câștigat prin decizie unanimă.

Pentru orădean urmează, însă, un sfârșit de an foarte încărcat, cu participarea, săptămana viitoare, la prima ediție a Campionatului Mediteranean de Muay Thai din Grecia, după care pe 18 noiembrie va lupta pe reguli de K-1 la gala Grand Tournament organizată de cei de la Grand MMA Satu-Mare, iar în luna decembrie la puternica promoție Superfight Series din Ungaria.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!