Pleacă armata, vine industria! Municipalitatea a perfectat ultimele documente pentru preluarea de la Ministerul Apărării Naţionale a unei suprafeţe de 58,7 hectare de teren situate în fostul tancodrom de lângă şoseaua de centură.

Mandatat sâmbătă de către Consiliul Local, primarul Ilie Bolojan a plecat marţi la Bucureşti pentru finalizarea formalităţilor. Conform unui protocol încheiat cu Ministerul Apărării Naţionale, în schimbul acceptului dat de armată pentru cedarea acestui teren, municipalitatea s-a obligat la reabilitarea faţadei clădirea Casei Armatei din strada Mihai Eminescu.

"Reabilitarea clădirii va începe în primăvara anului viitor. Până atunci ne vom derula licitaţiile cu proiectarea şi execuţia lucrării", a declarat Cristian Beltechi, directorul Administraţiei Imobiliare Oradea.

În paralel, de-a lungul iernii, municipalitatea va căuta finanţare pentru introducerea infrastructurii de reţele şi drumuri pe cele 58,7 hectare de teren preluate, astfel încât aici să se poată extinde parcul industrial Eurobusiness II.

În ciuda faptului că terenul fostului tancodrom nu a fost încă viabilizat, pe platforma industială au fost deja licitate şi închiriate 14 amplasamente. În majoritatea cazurilor este vorba de firme orădene care au preferat relocarea din vechile amplasamente în vecinătatea şoselei de centură, precum Benvenuti, Comodi sau Dusa Doors.
"Parte din firmele care şi-au concesionat teren în parcul industrail, precum Benvenuti, au au şi început construcţia halelor. În paralel, firma Drumuri Orăşeneşti se ocupă de construcţia drumului colector care duce în parc. Acesta va începe în sensul giratoriu de la intersecţia cu strada Umbrei şi va înainta paralel cu centura până la sensul giratoriu de la intrarea în parc", a declarat Delia Ungur, directorul Parcului Industrial Eurobusiness.

Pentru preluarea fostului de tancodrom de la Ministerul Apărării Naţionale, municipalitatea a concurat cu Consiliul Judeţean. În final Primăria va primi 58,7 hectare de teren pentru extinderea parcului industrial, iar CJ 15 hectare de teren în vederea amenajării unui terminal cargo pentru aeroport.