Ce n-au reuşit iredentiştii din Harghita în 20 de ani au reuşit PDL-iştii în juma' de mandat. Bihorul a devenit autonom teritorial, pentru că, la cum arată drumurile, nimeni nu mai poate pătrunde în judeţ. Deja cred că putem pregăti o constituţie, un imn şi un drapel propriu.

Ultima speranţă, autostrada, s-a dovedit un vis. Berceanu a anunţat că din lipsa banilor, anul acesta va inaugura exact atâţi kilometri de autostradă cât e şi valoarea guvernului. Adică zero barat.

Dacă nu-s bani, de ce nu accesează fonduri europene? Păi, nu se merită, fiindcă din banii europeni nu se poate fura. Dacă gaşca de la Transporturi ar fi venit la UE să ceară bani pentru tronsonul Comarnic-Braşov la 35 milioane de euro kilometrul, probabil că europenii l-ar fi pus pe Berceanu pe un scaun electric, i-ar fi dat o injecţie letală, după care l-ar fi împuşcat.

Nu-s bani de drumuri, dar pentru visele Elenei Udrea dăm averi. Miticii or fi constatat că se poate fura mai bine din construcţia de case pentru specialiştii de la ţară decât din şosele. Marea problemă e că, după ce casele vor fi gata, vor trebui inventaţi şi specialiştii de la ţară. De unde doctori sau dascăli pe coclauri, când deja nici în oraşe nu mai găseşti aşa marfă rară? Dar dacă dăm pe mâna lui Udrea un miliard de euro înseamnă că am ajuns ca grecii. Adică republică Elenă.

Şi ca să nu credeţi că toate relele ni se trag de la Bucureşti, vă aduc la cunoştinţă că şi pe la noi se pun la cale tunuri în infrastructură. Se prefigurează o nouă afacere gen Ianoşda-Bicaciu, numai că de data asta se va numi Sânlazăr-Abrămuţ. Se va face un drum inutil, care va lega câmpul lui Neag de tarlaua Rusului, spre desfătarea celor care se înfruptă din banii publici.