Un tânăr în vârstă de 23 ani din Oradea, dat în urmărire naţională anul trecut, a fost prins miercuri seară de o patrulă a poliţiştilor de Ordine Publică din municipiu.

Horvath Tibor Raymond (foto) era căutat pentru că are de executat 150 de zile de închisoare cu care s-a ales din neglijenţa lui.

Concret, tânărul a fost trimis în judecată, în martie 2019, pentru un scandal pe care l-a provocat cu un an mai devreme în Parcul Olosig din Oradea. Împreună cu doi bătăuşi, şi ei trimişi în judecată în acelaşi dosar, orădeanul a atacat cu pumnii şi picioarele un tânăr care, în urma loviturilor încasate, a ajuns la spital cu multiple leziuni şi un dinte spart.

În finalul dezbaterilor, cei trei - Horvath Tibor Raymond, Orosz Markusz şi Bologa Laszlo - au fost condamnaţi la câte o amendă penală de 1.500 lei şi, în solidar, la despăgubiri în sumă de 3.000 lei în favoarea victimei.

Cei trei au primit 3 luni ca să plătească amenda penală, instanţa atrăgându-le atenţia că, "în situaţia în care, cu rea-credinţă, nu execută pedeapsa amenzii, în tot sau în parte, numărul zilelor amendă neexecutate se înlocuieşte cu numărul corespunzător de zile cu închisoarea, ţinând seama de partea din amendă care a fost achitată".

Însă Horvath nu a plătit sancţiunea, iar în noiembrie anul trecut, Judecătoria Oradea a dispus ca amenda neplătită să fie transformată în 150 de zile de detenţie.

Cum atunci tânărul nu a fost de găsit, el a fost dat în urmărire naţională, fotografia şi datele sale personale fiind postate şi pe pagina de internet a Poliţiei Române. 

El a fost prins, în final, miercuri seară, pe Calea Mareșal Averescu, de o patrulă a Poliţiei din municipiu, fiind ridicat şi depus la Penitenciarul Oradea, unde îşi va executa pedeapsa.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!