Motoare tari, fete frumoase, asfalt încins şi miros de benzină arsă. Clubul orădean de motociclism White Wolves a deschis, marţi după amiază, în mod oficial sezonul motociclistic 2012 printr-un marş pe două roţi la care au participat circa 200 de motocilişti din Bihor, Sălaj, Satu Mare, Baia Mare, dar şi din Ungaria şi Polonia.

"Prin deschiderea oficială a sezonului motociclistic vrem să atragem atenţia participanţilor la trafic că pe şosele vor întâlni tot mai mulţi motociclişti la care trebuie să fie atenţi", a declarat Dan Todoran, vicepreşedintele clubului orădean de motociclism White Wolves.

Un "motor" de milioane

Bikerii şi-au dat întâlnire în parcarea din faţa Lotus Center încă de la orele prânzului. În bătaia soarelui cromul de ornamentele motocicletelor strălucea orbitor, ca solzii unui şarpe uriaş cu trupul lung de zeci de metri. Motoclişti, organizatori sau pur şi simplu orădeni veniţi să vadă cele mai tari motociclete din Ardeal umpleau platoul.

În mulţime puteau fi văzute motoare de toate felurile, de la un Peugeot atât de străvechi încât dădea senzaţia că ultimul său călăreţ l-a încălecat purtând armură şi lance, până la cele mai moderne modele Harley Davidson, Yamaha ori Suzuki. Vedetele expoziţiei au fost de departe două modele Honda Valkyrie Rune cu trupul musculos şi alungit de prădător. 20.000 de euro bucata!

Asfalt uscat!

La ora 15, după o scurtă şedinţă tehnică în care organizatorii au enunţat traseul, dragonul s-a trezit la viaţă. Trupul enorm mirosind a asfalt şi benzină arsă a prins să îşi scuture solzii strălucitori. Când bikerii şi-au coborât vizierele, respiraţia balaurului făcea să tremure bibelourile pe mobila din blocurile vecine parcării. Dragonul s-a pus în mişcare călăuzit de ochiul roş-albastru al girofarului unei maşinii de Poliţie care deschidea coloana.

Şirul lung de motociclete cu călăreţi de toate vârstele s-a pus în mişcare atrăgând privirile ca un magnet. Coloana a străbătut oraşul pe direcţia Cantemir, Magheru, Ştefan cel Mare, Transilvaniei, cu revenire pe bulevardele Dacia, Decebal, Parcul 1 Decembrie şi din nou Cantemir. "Tura" prin oraş s-a încheiat fără alte evenimente în afara unor gâturi sucite prea brusc de unii orădeni surprinşi de apariţia coloanei.

În jurul orei 16, motociliştii s-au ascuns la soarele de vară la localurile din Lotus Center sau terasele din oraş în aşteptarea concerului Guess Who, programat de la ora 19 şi care avea să încheie evenimentele zilei de 1 Mai la Lotus Center, urându-şi: "Asfalt uscat şi o vară fără evenimente!"