Târgul Agro Bihor, organizat pentru a VI-a oară la rând de Camera Agricolă Bihor, Consiliul Judeţean Bihor, Camera de Comerţ şi Industrie Bihor, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului Regele Mihai din Timişoara - cu sprijinul Primăriei Oradea, Prefecturii Bihor, Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi, evident, ERA Park, a fost deschis vineri dimineaţă în parcarea complexului comercial de la marginea oraşului.

În scurta festivitate inaugurală, oficiali precum prefectul Claudiu Pop, preşedintele Consiliului Judeţean, Cornel Popa, viceprimarul Ovidiu Mureşan, şeful DSVSA, Remus Moţoc, au felicitat organizatorii pentru reuşită, iar deputatul Ioan Roman, prezent în dubla sa calitate - şi de fermier - a spus că târgul este o bună ocazie „de a vedea cu ce ne putem dota la toamnă şi la primăvară".

Potrivit preşedintelui Camerei Agricole Bihor, Francisc Ştefan, la târg expun peste 100 de firme, asociaţii şi persoane fizice, producători şi comercianţi de utilaje agricole, echipamente, accesorii, crescători de animale, cultivatori de cereale, legume şi fructe.

Vineri, în prima zi a târgului, în programul Agro Bihor sunt incluse un forum de cooperare a agricultorilor, simpozioane despre amenajamentele pastorale şi maşinile agricole, precum şi un concurs de bovine, iar de la ora 18 este programat un concert Aurel Tămaş.

Sâmbătă va avea loc o demonstraţie în câmp cu utilajele pentru recoltare, un concurs de atelaje şi o întâlnire a crescătorilor de ovine şi caprine, iar duminică, în ultima zi, vor fi desemnaţi prin tragere la sorţi câştigătorii tombolei participanţilor, ce oferă ca premii atât seminţe de grâu (în cantitate suficientă pentru semănarea a 5 hectare), cât şi vouchere pentru cumpărături.

Detalii referitoare la târg, inclusiv programul complet, găsiţi în articolul "Târgul fermierilor Agro Bihor, la ERA Park: Concurs de atelaje, expoziţii de animale şi utilaje, dar şi un super spectacol cu Aurel Tămaş! (FOTO)"