Un târg înfiinţat prin ordinul regal al lui Matei Corvin în 1470 şi organizat anual vreme de aproape o jumătate de mileniu, va reînvia în această vară la Lugaşu de Jos.

„Târgul a fost înființat pe baza ordinului regal al lui Matei Corvin în 1470, iar prima dovadă scrisă a organizării acestuia datează din 1475, iar ultima din 1940”, a explicat, vineri, primarul comunei, Sorbán Levente.

Târgul Corvinilor (Mátyás Vásár) se va desfăşura în perioada 24-27 august şi se vrea un eveniment care să aducă un plus de valoare turismului din zona Văii Crișului Repede.

„Va fi un târg cu anticari, meşteri populari, mici producători. Ideea e să concureze cu târgul din Negreni. Avem nevoie de aşa ceva, având în vedere faptul că, din motive obiective, orașul Aleșd  a renunțat la organizarea Târgului de Vară”, a mai spus edilul.

Evenimentul se va desfăşura pe un platou între Urvind şi Lugaşu de Jos, iar în cadrul evenimentul se va sărbători şi Ziua comunei. „Programul manifestărilor nu este, încă, finalizat. Bugetul va fi asigurat exclusiv dintr-o finanțare transfrontalieră, un proiect câștigat în parteneriat cu orașul Komádi din Ungaria, și din încasările de la comercianții prezenți la acest eveniment", a mai spus edilul.