Anul trecut orădenii au redescoperit Cetatea cu ocazia Târgului de Crăciun. În ciuda scepticilor, oamenii au luat cu asalt noua jucărie şi a fost o reuşită, în ciuda inerentelor scăpări specifice oricărui început. Anul acesta, Primăria are o jucărie nouă, aşa că vrea să facă Târgul de Crăciun în Piaţa Unirii, aruncând din nou Cetatea în uitare, după ce într-un an n-a fost în stare să o populeze pentru a o face cu adevărat atractivă.

S-a văzut că, atunci când este un eveniment interesant în centru, orădenii se calcă în picioare. Cozile la Street Food Festival au fost uriaşe, tăind din bucuria ieşirii la un prânz altfel. Aşa că de pe acum trebuie să ne înarmăm cu răbdare pentru cozile la vin fiert şi mâncăruri de sezon care ne aşteaptă într-o piaţă ce s-a dovedit neîncăpătoare.

Nu înţeleg de ce nu se face un târg de Crăciun şi în Cetate, şi în Piaţa Unirii. Cine va ieşi în Piaţă sigur va băga un ochi şi în Cetate, trecând prin Parcul 1 Decembrie care, obligatoriu, ar trebui să arate feeric. Sunt evenimente care se pot face doar în Piaţă şi altele doar în Cetate. În centru s-ar putea amplasa un patinoar şi căsuţe mai cu ştaif. În Cetate s-ar vinde produse tradiţionale, s-ar putea tranşa porci, găti sarmale şi cozonaci, chestii de neimaginat în Piaţa Unirii.

Sigur, se va spune din nou că "nu sunt bani". Poveşti! Orădenii merită nişte sărbători deosebite, mai ales după ce au îndurat un cincinal de şantiere obositoare şi generatoare de stres. Oricum, totul se face din banii lor.