Un bărbat cu 102 copii şi 568 de nepoţi din Uganda le-a cerut celor 12 soţii ale sale să folosească pilule contraceptive, pentru că nu mai poate să facă faţă numărului ridicat de persoane din familie.

Potrivit site-ului de ştiri internaţionale Dailystar.co.uk, Musa Hasahya, acum în vârstă de 67 de ani, este un om cu stare materială bună din Uganda, care şi-a dorit o familie mare. El şi-a luat 12 soţii, care în total i-au născut 102 copii. Aceștia, la rândul lor, i-au oferit 568 de nepoţi, iar acum bărbatul şi-a dat seama că nu mai face faţă.

"Nu mai pot tolera alţi copii în familie. Am resurse limitate. Venitul meu a devenit din ce în ce mai mic de-a lungul anilor din cauza creşterii costului vieţii, iar familia mea a devenit din ce în ce mai mare. De aceea, le-am sfătuit pe soţiile mele, care se află la vârste fertile, să meargă la medic pentru a cere anticoncepţionale", a spus el pentru sursa citată.

El i-a descurajat pe bărbaţii care vor să-şi mai mult de patru neveste, susţinând că este costisitoare întreţinerea lor.

Africanul a mai mărturisit şi că nu-şi cunoaşte toţi copiii şi nepoţii după nume, ci după feţe. 

Bărbatul locuieşte împreună cu familia sa în Uganda, într-un complex de căsuţe cu mai multe dormitoare.

Musa Hasahya s-a căsătorit cu prima soţie în 1971, la vârsta de 16 ani, după ce a abandonat şcoala, şi a devenit tată pentru prima dată în 1973.

"Pentru că aveam câştiguri, am decis să-mi măresc familia şi să mă căsătoresc cu mai multe femei. M-am asigurat că fiecare dintre ele are câte o sapă pentru a cultiva pământul şi pentru a produce hrană, ca să întreţină familia", a mai povestit el.

Musa Hasahya a mai spus că are nevoie de ajutorul conducătorilor statului pentru a-şi putea educa toate odraslele.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!