Vasile Siminic, tatăl ex-fotbalistului Marius Siminic, a fost încarcerat, miercuri, după ce a fost condamnat la 1 an de detenţie pentru furt calificat în formă continuată. Împreună cu un alt orădean, Gheorghe Jakab, Siminic a furat piese pentru camioane din curţile şi sediile mai multor firme orădene.

Curtea de Apel Oradea a pronunţat, miercuri, verdictul final în cazul celor doi.

Dosarul este unul despre care BIHOREANUL a relatat în trecut, privind furturi pe care cei doi le-au comis în perioada 22 decembrie 2022 - 21 ianuarie 2023. Îmbarcaţi într-o maşină, cei doi au intrat în parcările, curţile şi sediile mai multor firme orădene, de unde au furat două baterii auto de camion, rezervoare de aluminiu pentru autotrenuri, jante şi rampe de încărcare. Într-o situaţie, ca să nu plece cu mâna goală, cei doi au luat din curtea firmei un aparat profesional de cafea.

Siminic și Jakab au fost prinşi pe 15 februarie, când au şi fost reţinuţi pentru 24 ore, iar o zi mai târziu au fost arestaţi preventiv, măsură care a fost înlocuită ulterior cu arestul la domiciliu pe parcursul procesului pornit. 

În iulie, ambii au fost condamnați la câte 1 an de închisoare cu executare la Judecătoria Oradea, verdict pe care Jakab l-a acceptat, fiind încarcerat, dar Siminic l-a atacat, motiv pentru care, în cazul său, dezbaterile au continuat la Curtea de Apel Oradea.

În final, miercuri, instanţa a dat verdictul, stabilind că sentinţa iniţială a fost legală şi întemeiată. Ca atare, Vasile Siminic a fost ridicat în aceeaşi zi de poliţiştii Compartimentului Urmăriri din Oradea.

"Cel în cauză a fost încarcerat în Penitenciarul Oradea, pentru executarea pedepsei la care a fost condamnat", a transmis Poliţia Bihor, într-un comunicat.

Familie de „vedete”

Familia Siminic pare abonată la dosare penale. Ex-fotbalistul Marius Siminic este judecat la Oradea pentru că, în cârdăşie cu iubita sa şi alte două persoane, ar fi delapidat 848.000 lei din banii firmei Mobexpert, unde tânărul lucra pe un post de consilier vânzări, iar ea era director al reprezentanţei Oradea.

Totodată, împreună cu fratele său, Călin, dar şi cu interlopul Sorin Balint, Marius Siminic este anchetat în Austria, într-un dosar care vizează acuzaţii de fals de monedă şi tâlhărie calificată. Românii s-au dat drept comercianţi de aur în faţa unei persoane, căreia i-au oferit spre vânzare lingouri de aur în valoare de 110.000 euro.

Când cumpărătorul le-a adus banii, ei i-au luat susţinând că vor să verifice bancnotele, să nu fie false, returnându-i, însă, bancnote de 500 euro false. În acest caz, Călin Siminic a fost deja arestat în Austria.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!