O femeie și un bărbat, tatăl ei, sunt cercetați pentru trafic internațional de droguri, după ce operațiunea lor a fost descoperită de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Arad.

Fiica își convinsese tatăl să aducă 5 kilograme de hașiș în România, iar ulterior femeia a și fost prinsă în flagrant în timp ce vindea o parte din droguri.

„La data de 20.01.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Arad au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a unei inculpate și luarea măsurii controlului judiciar pentru 60 de zile față de un inculpat, ambii cercetați sub aspectul comiterii infracțiunilor de trafic internațional de droguri de risc și trafic intern de droguri de risc”, se arată într-o informare a DIICOT. 

Procurorii precizează că „la data de 10.12.2022, inculpatul la solicitarea inculpatei, fiica sa, a transportat din Spania în România cantitatea de 5 kilograme de rezină de canabis (hașiș), în vederea comercializării pe teritoriul României. Odată introduse pe teritoriul țării, drogurile au fost depozitate în domiciliul inculpatei, unde a locuit și inculpatul până la momentul intervenției organelor de urmărire penală, aceștia stabilind ca sumele de bani obținute din vânzarea drogurilor să fie împărțite în mod egal între ei”. 

DIICOT nu precizează cum anume a reușit să intre bărbatul cu kilogramele de hașiș pe teritoriul României. 

Arădeanca a fost prinsă, pe 20 ianuarie, în flagrant în timp ce vindea un kilogram și 28 de grame de rezină de canabis în schimbul sumei de 15.000 de lei.

„Activitatea a fost urmată de punerea în aplicare a două mandate de percheziție domiciliară pe raza municipiului Arad, în urma cărora, în domiciliul inculpatei, au fost descoperite și ridicate cantitatea de 3,5 kilograme de rezină de canabis, un grinder și un cântar electronic, bunuri care erau depozitate în geanta de voiaj a inculpatului, ascunse printre hainele acestuia”, mai transmite DIICOT.

Sâmbătă, 21 ianuarie, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Arad a dispus măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile față de inculpată. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!