Tatăl unui copil în vârstă de un an internat la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală din Băile 1 Mai a reclamat gălăgia provocată de festivalul Retro Summer, desfăşurat în Ştrandul cu valuri din staţiune în perioada 10 – 12 iunie.

"Tresărea copilul în pat"

Bărbatul a reclamat că pacienţii nu s-au putut odihni nopţi la rând, din cauza muzicii care suna mult prea tare, inclusiv cu geamurile saloanelor închise.

"Nu cred că este normal să ţii spectacole lângă un spital plin de copii bolnavi, iar aceştia să nu se poată odihni nici ziua, nici noaptea. N-aş fi reclamat dacă aveam posibilitatea să fac ceva ca să poată dormi copilul. Înţeleg, au fost doi ani de pandemie, lumea abia aştepta să se distreze, dar este revoltător să stai cu geamul închis şi să auzi muzica de parcă ar fi la tine în salon. Efectiv, tresărea copilul în pat...", a declarat pentru BIHOREANUL tatăl unui copil internat în spital, Ionuţ Valentin Dinu.

Bărbatul a spus că gălăgia a început la jumătatea săptămânii trecute, când au început probele de sunet pentru festival, şi a culminat pe timpul celor trei nopţi de festival.

"Am sunat Primăria din Oradea, la Primăria din Sânmartin, la Poliţie... Nu a făcut nimeni, nimic", a spus Dinu.

Reclamantul a afirmat că le va face plângere penală poliţiştilor din Sânmartin pentru că nu au făcut linişte. "După ce ies cu copilul din spital merg direct la Parchet. Nu e normal să primeşti o reclamaţie şi să nu iei nicio măsură", a zis bărbatul.

"Au avertizat organizatorul..."

Contactaţi de BIHOREANUL, reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bihor au declarat că, în urma reclamaţiei, poliţiştii nu doar că au intervenit, dar au şi determinat organizatorii festivalului să dea muzica mai încet.

"Duminică la ora 00:17, poliţiştii din cadrul Poliţiei staţiunii Băile Felix au fost sesizaţi telefonic de un bărbat, că la evenimentul Retro Summer Festival care se desfăşura în Băile 1 Mai se tulbura ordinea şi liniştea publică prin muzica dată la un volum prea mare. În consecinţă, poliţiştii din Băile Felix au avertizat organizatorul cu privire la reducerea volumului sunetului, fapt care a fost pus în practică de îndată", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor, comisarul șef Alina Fărcuţa.

Potrivit poliţiştilor, reclamaţia a fost singulară. "Pe timpul celor trei zile de festival IPJ Bihor nu a primit niciun apel similar", a mai precizat purtătoarea de cuvânt a Poliției Bihor.

Între linişte şi festival...

Primarul de Sânmartin, Cristian Laza, și-a manifestat regretul față de situația creată.

"Vorbim de un eveniment care a fost autorizat şi de Poliţie şi de Jandarmerie, la care doar vineri şi sâmbătă au participat circa 4.000 de spectatori şi la care am avut feed-back-uri pozitive de la toată lumea. Intenţia noastră nu a fost să deranjăm pe nimeni... Îmi pare rău că s-a creat această situaţie", a spus primarul.

În condiţiile în care pentru această vară sunt anunţate mai multe evenimente în Băile Felix şi Băile 1 Mai, primarul de Sânmartin se vede pus în faţa unei dileme.

"Dacă nu organizăm nimic, Băile Felix și Băile 1 Mai vor rămâne nişte staţiuni de bătrâni, dacă organizăm evenimente şi vine lumea, deranjăm... Nici nu ştii cum este mai bine...", a declarat Laza.

În sezonul estival sunt programate să aibă lor diferite evenimente în cele două staţiuni în tot al doilea weekend.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!