Prefectura Bihor a repurtat prima mare victorie în procesele intentate municipalităţii. Curtea de Apel Oradea a respins miercuri recursul formulat de juriştii municipalităţii în procesul intentat Primăriei de către Instituţia Prefectului pe tema taxei minime lunare de 90 de lei pentru hrana copiilor de grădiniţă.

Aceasta a fost instituită de Consiliul Local prin hotărârile 707 şi 852 din 2009 şi a fost atacată imediat în instanţa de contencios de către prefect. Pentru că municipalitatea a pierdut procesul în luna iunie la Tribunalul Bihor, decizia dată de Curtea de Apel în urma recursului formulat de Primărie face ca sentinţa dată de prima instanţă, care desfiinţa taxa, să devină definitivă şi executorie.

"Am aflat de hotărârea instanţei telefonic, miercuri după-amiază. Nu avem deocamdată şi motivarea ei. Aceasta urmează să fie făcută publică în termen de 30 de zile", a declarat pentru BIHOREANUL, Eugenia Borbei, şeful Direcţiei Juridice din cadrul Primăriei.

Hotărârile de Consiliu Local 707 şi 852 din 2009 desfiinţate miercuri de Tribunalul Bihor instituiau obligativitatea plăţii pentru alocaţia de hrană a copiilor de grădiniţă a sumei de minim 90 lei pentru 15 zile pe lună, indiferent dacă micuţii au fost sau nu la grădiniţă. Excepţie făceau doar copiii pentru care părinţii pot prezenta adeverinţă de la medic că suferă de boli contagioase, fapt care ar pune în pericol starea de sănătate a colegilor.

Acesta este cel de-al doilea proces pierdut săptămâna aceasta de Primăria Oradea în faţa Prefecturii, care a câştigat în cursul zilei de marţi, la Tribunalul Bihor, procesul intentat pe tema regulamentului de reabilitare a faţadelor. Dacă în acest caz municipalitatea a anunţat că va face recurs, la taxa de grădiniţă va trebui să renunţe definitiv.