Primăria îşi vrea banii! Municipalitatea a ţinut să le reamintească miercuri hotelierilor orădeni că începând din 2016 sunt obligaţi să verse periodic bugetului local taxa specială pentru promovarea turistică a municipiului Oradea.

Instituită prin Hotărârea de Consiliu Local 712 din 2015 noua taxă specială se datorează de către turişti pe toată perioada de şedere şi se colectează prin intermediul unităţilor de cazare, hoteluri şi pensiuni. Taxa se calculează prin aplicarea cotei de 2% la tarifele de cazare, exclusiv TVA, practicate de unităţile de cazare.

"Unităţile de cazare au obligaţia de a vira taxa specială pentru promovarea turistică la bugetul local, până la data de 10, inclusiv, a lunii următoare celei în care s-a colectat şi de a depune lunar o declaraţie tip, la ghişeele 5 sau 6 din cadrul PMO", se menţionează în comunicatul municipalităţii.

Potrivit iniţiatorilor, taxa specială va constitui venit la bugetul Asociaţiei pentru promovarea turismului şi va fi folosită pentru tipărirea de materiale care vor fi distribuite turiştilor.