Tot al treilea leu încasat de bugetul local s-a plătit online. O treime din impozitele orădenilor plătite până la primul termen limită din 31 martie au fost achitate prin internet.

"Plăţile online, prin intermediul site-ului www.oradea.ro sau prin aplicaţia Plată impozite MobilePay au reprezentat a doua opţiune între mijloacele de plată utilizate de cetăţeni – 33%. Comparativ cu datele din anul precedent, sumele încasate prin mijloace de plată online s-au dublat în primele trei luni ale anului curent, adică până la primul termen scandent de plată", se menţionează într-un comunicat trimis luni de Primărie.

Pentru comparaţie încasările online s-au dublat de la 5,9 milioane lei, în primul trimestru al anului trecut, la 13 milioane lei în aceeaşi perioadă din 2019.

În ciuda creşterii încasărilor online, principala modalitate de stingere a obligaţiilor fiscale a rămas în continuare plata la ghişeu, preferată de 44% dintre contribuabili (17,6 milioane lei).

Printre cele mai folosite mijloace de plată s-au mai numărat: plata prin POS (10%), Trezorerie (5%), CEC (5%) şi Poştă (3%).