Incidentul s-a petrecut vineri dimineaţă, în jurul orei 10, pe strada Meşteşugarilor. Şoferul, un tânăr de 26 de ani din Oradea, se afla la volanul unui taximetru sub cupola City Taxi şi a încercat să scape de un control comun al Poliţiei şi Primăriei care se derula în staţia taxi. Ca nu cumva să-l oprească poliţiştii, taximetristul a accelerat brusc şi a virat pe o stradă laterală. A făcut-o, însă, fără să se asigure şi, astfel, a acroşat o bătrână de 78 de ani, angajată în traversarea străzii pe la colţul intersecţiei.

„După acroşaj, conducătorul auto a părăsit locul accidentului şi, la aproximativ 300 de metri, a abandonat autoturismul şi a fugit. A fost depistat de o patrulă de jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, care efectua serviciul de patrulare în zonă", a explicat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu.

Victima accidentului a fost internată la Unitatea de Primire a Urgenţelor. „Din fericire, victima acroşajului a suferit leziuni pentru îngrijirea cărora nu a rămas internată în spital", a mai spus Alina Dinu.

Din verificările făcute, poliţiştii au stabilit că şoferul, un tânăr de 26 de ani din Oradea, lucra ilegal, neavând atestat pentru taximetrie.

Ancheta este continuată de poliţiştii Serviciului Rutier. Taximetristul a rămas fără permis şi este cercetat pentru părăsirea locului evenimentului rutier. „În funcţie de zilele de îngrijiri medicale necesare pentru vindecarea leziunilor suferită de victimă se va face încadrarea juridică şi vor lua măsurile legale", a mai declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.