Un taximetrist orădean în vârstă de 52 ani s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins băut la volan, în trafic, pe Bulevardul Ştefan cel Mare din municipiu. Bărbatul, care nu avea client în maşină în momentul în care a fost oprit, a rămas şi fără permis de conducere până la finalizarea anchetei.

Şoferul care circula la volanul unui autoturism Dacia Logan a fost oprit miercuri seara, la ora 23.18, de un echipaj al Biroului rutier Oradea, se precizează într-un comunicat de presă transmis joi de Biroul de presă al Poliţiei Bihor.

Taximetristul a fost pus să sufle în etilotest, iar aparatul a indicat o concentraţie alcoolică de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care el a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei şi ulterior la sediul Poliţiei, pentru declaraţii.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului. Şoferul a rămas fără permis de conducere şi i s-a eliberat dovadă fără drept de circulaţie.

Pe de altă parte, potrivit aceleiaşi informări a Poliţiei Bihor, în total, în ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au aplicat 203 sancţiuni contravenţionale pentru nereguli constatate în trafic şi au "împărţit" amenzi în valoare de 39.150 lei şoferilor indisciplinaţi, au reţinut 6 permise de conducere şi 5 certificate de înmatriculare.

Cele mai multe sancţiuni, în număr de 39, au fost aplicate vitezomanilor, 11 pentru şoferii prinşi fără centură de siguranţă, două pentru conducere sub influenţa alcoolului, două pentru folosirea telefonului mobil la volan fără sistemul de tip "mâini libere".

De asemenea, cinci pietoni au fost sancţionaţi pentru traversări neregulamentare.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!