Un bărbat de 32 de ani din Săcueni şi doi orădeni de 34 respectiv 38 de ani s-au ales cu dosare penale după ce au fost prinşi de poliţişti în timp ce efectuau transporturi ilegale de persoane, a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului judeţean de Poliţie Bihor, inspectorul principal Alina Dinu.

Potrivit sursei citate, cei trei transportatori au fost descoperiţi în timpul unei acţiuni comune a poliţiştilor de Investigare a Fraudelor şi a celor din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere efectuată în zonele din municipiu cunoscute ca fiind folosite frecvent de transportatorii piraţi pentru racolarea clienţilor.

"În cadrul acţiunii, poliţiştii au identificat în trafic trei autoturisme utilizate pentru astfel de activităţi, conducătorii acestora fiind prinşi în flagrant în timp ce transportau persoane, fără respectarea prevederilor legale", a declarat Alina Dinu.

Astfel, lângă o benzinărie de pe Bulevardul Ştefan cel Mare, a fost descoperit un bărbat de 32 de ani din Săcueni care transporta persoane pe ruta Oradea - Săcueni. În capătul cartierului Nufărul, locul de staţionare pentru piraţii care fac transporturi de persoane pe DN 76, a fost oprit un orădean de 34 de ani, care face transport de persoane pe ruta Oradea - Beiuş, iar pe Calea Aradului, un alt orădean, de 38 de ani, care făcea curse pe ruta Oradea - Salonta.

"În momentul în care au fost depistaţi, cei în cauză transportau între două şi patru persoane fiecare. Bihorenii în cauză sunt acuzaţi că efectuează în mod regulat transporturi ilegale de persoane pe rutele Oradea - Săcueni, Oradea - Beiuş şi Oradea - Salonta, contra unor sume de bani cuprinse între 6 şi 15 lei de persoană, în funcţie de lungimea traseului", a mai spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Cum niciunul dintre ei nu avea licenţă pentru transport de persoane, poliţiştii le-au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru exercitare fără drept a unei profesii, faptă pedepsită cu închisoare între o lună şi un an sau amendă penală.