La fel cum într-o țară cu foarte puțini evrei, ca România, mai sunt manifestări de antisemitism, am ajuns să vedem manifestări ale taximetriștilor orădeni împotriva celor de la Uber, cu toate că aceasta nu există în Oradea.

Când am văzut floarea taximetriei orădene comasată pe Centură m-am gândit că au făcut-o ca să se desolidarizeze de colegii lor giboni din Brăila, care au călcat în picioare un client pe principiul „mulți, dar proști”. Dar nu, taximetriștii noștri sunt alături de colegii lor din București, lăsați fără pâine de șoferii de la Uber.

La ce hal de confort asigură taximetriștii din București, cu mirosuri de nădușeală, cu manele, cu refuzul de a face curse, cu hoția numită „maimuța”, nu mă mir că lumea s-a orientat spre alte variante. Degeaba tuciuriul șef al taximetriștilor din București acuză uberiștii că fac evaziune, câtă vreme firma lui a plătit de zece ori mai puțin impozit la stat decât cei incriminați.

Nu întâmplător Uber încă nu și-a făcut loc la Oradea, pentru că, de bine - de rău, condițiile de aici sunt mai civilizate. Așa că nu e cazul ca șoferii noștri să se agite pentru cei afectați de asaltul Uber.

Un taximetrist orădean spunea că ei luptă pentru locurile lor de muncă. Cea mai bună formă de luptă nu este însă cu mitinguri, ci cu săpun, muzică bună, promptitudine și siguranță.