Taximetriştii nu mai au voie să ocupe străzi întregi sub pretextul că stau în parcare. Municipalitatea a făcut vineri un apel către şoferii de taximetre prin care le solicită să respecte parcările care le sunt rezervate precum şi numărul de locuri aferent fiecărei staţii.

"Respectarea acestor reguli se impune pentru menţinerea disciplinei în trafic şi pentru fluenţa circulaţiei auto în municipiu. Nerespectarea acestor reguli atrage după sine aplicarea amenzilor contravenţionale", se menţionează într-un comunicat al Primăriei.

Municipalitatea a avertizat că şoferii contravenienţi riscă să îşi găsească taxiurile imobilizate cu blocatoare de către Poliţia Locală în baza Hotărârii Consiliului Local 640 din 2006. Pentru deblocarea roţii, taximetriştii vor avea de plătit 125 lei, plus câte doi lei pentru fiecare oră de întârziere în limita a 48 de ore.

Taximetriştii orădeni au la dispoziţie 45 de staţii cu 398 de locuri de parcare rezervate taximetrelor. Cele mai mari staţii taxi au câte 20 de locuri, cum ar fi cele din faţa Spitalului Municipal din strada Corneliu Coposu sau de pe platoul din Centrul Civic iar cele mai mici staţii, cum sunt cele din strada Griviţei lângă Piaţa Mare sau Aleea Ştrandului, lângă policlinica TBC, au doar patru locuri.