Trei bărbaţi din localitatea Săcueni sunt cercetaţi penal pentru înşelăciune, după ce au luat 1.000 lei de la o femeie din Cetariu sub pretextul că îi asfaltează curtea, iar apoi s-au făcuţi nevăzuţi.

Escrocheria a fost reclamată de păgubită, o femeie în vârstă de 70 ani din Cetariu pe 11 februarie.

Cei trei bărbaţi de 28, 33 respectiv 45 ani au intrat în ziua respectivă în mai multe gospodării din localitate, spun sursele BIHOREANULUI.

Doi dintre ei erau echipaţi cu geci reflectorizante cu dungi galbene, iar al treilea cu o vestă cu dungi roşii peste haină, şi susţineau că sunt angajaţi la o firmă de construcţii de drumuri care asfaltează şoselele din zonă, iar la sfârşitul zilei le-a rămas o cantitate de material cu care ar putea face un ciubuc, asfaltând curţile localnicilor. 

Bătrâna de 70 ani i-a crezut, ba le-a mai dat şi un avans de 1.000 lei, iar "meşterii" au plecat în grabă sub pretextul că aduc materialul ca să se apuce de treabă, timp în care au mai rugat-o, cu tupeu, să le facă şi o cafea.

Femeia i-a aşteptat, însă, degeaba, căci "drumarii" nu s-au mai întors, motiv pentru care, într-un târziu, a sunat la Poliţie.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de Poliţia Bihor, cei trei impostori au fost identificaţi la sfârşitul săptămânii trecute de poliţiştii Secţiei 3 de Poliţie Rurală Biharia, care au şi început urmărirea penală a celor trei persoane. Ancheta se desfăşoară sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de e lângă Judecătoria Oradea.