Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor a anunţat, luni, că poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au finalizat cercetările în cazul a doi administratori de firme din Oradea, o femeie de 35 ani şi un bărbat de 44 ani care au provocat bugetului de stat o pagubă de 450.000 lei, prin deduceri ilegale de TVA şi impozit pe profit.

Concret, în urma investigaţiilor, poliţiştii au stabilit că, în perioada martie - aprilie şi noiembrie - decembrie 201, bărbatul ar fi dispus înregistrarea în evidenţele contabile ale societăţii, a unor cheltuieli aferente unor operaţiuni de achiziţie de servicii de la o societate cu comportament de tip ,,fantomă", administrată de orădeanca de 35 de ani.

„În realitate, facturile au fost înregistrate în scopul de a sustrage societatea comercială de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat", spune purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Paguba, creată prin deducerea ilegală a TVA şi, implicit, a impozitului pe profit, este de 453.098 lei, din care, până în prezent, poliţiştii bihoreni au recuperat 120.000 lei.

Odată finalizate cercetările, poliţiştii SICE au înaintat dosarul cauzei procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, cu propunere de trimitere în judecată a celor doi.