Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu a anunţat, joi, că poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor au început urmărirea penală împotriva a trei orădeni şi o craioveancă pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

Cei patru, Cosmin Făt, 28 ani, Daniel Avram, 43 ani, Robert Haluşca, 22 ani, toţi din Oradea respectiv Dana Calişoiu, 49 ani din Craiova, sunt suspectaţi că, în perioada ianuarie - iunie, ca reprezentanţi ai unor firme din Oradea şi Craiova, au înşelat mai multe societăţi comerciale din Ungaria şi judeţul Arad.

"Inculpaţii au perfectat cu reprezentanţii societăţilor din Ungaria şi judeţul Arad contracte de vânzare - cumpărare, prin care s-au angajat să le vândă diverse cantităţi de porumb boabe. Au încasat contravaloarea produselor, însă firmele acestora nu deţineau efectiv respectivele produse agricole iar ei nici nu au depus diligenţele necesare pentru achiziţionarea respectivelor cereale în scopul revânzării ulterioare. ", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Potrivit sursei citate, prejudiciul creat de cei patru partenerilor de afaceri este de 326.904 lei.

Miercuri, 27 iulie, unul dintre orădeni, Cosmin Făt, a fost reţinut de poliţiştii de investigare a fraudelor în Arestul Poliţiei Bihor pentru o perioadă de 24 de ore, după care a fost eliberat, având însă interdicţia de a părăsi localitatea.

Cosmin Făt nu este la primul dosar penal. Anul trecut, tânărul a fost pus sub urmărire penală într-un dosar în care era acuzat că a introdus în ţară ilegal maşini second hand în valoare de peste 350.000 lei dar şi pentru înşelăciune cu file CEC şi ordine de plată fără acoperire, după ce s-a descoperit că a fraudat 12 societăţi comerciale din Bihor cu 178.000 lei.

Reţinut de poliţişti, Cosmin Făt a fost prezentat magistraţilor Tribunalului Bihor, care, pe 6 iunie anul trecut, au emis pe numele lui un mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile, pentru înşelăciune. Ulterior, tânărul a fost pus în libertate de Tribunal, care a considerat că nu prezintă pericol social. După care, s-a reapucat de treabă...