Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu, a anunţat, miercuri, că poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au început urmărirea penală a unui orădean de 32 ani pentru înşelăciune.

Ioan Tamba este acuzat că, în cursul lunii decembrie 2011, a publicat anunţuri la rubrica de mica publicitate a ziarelor locale conform cărora intermedia locuri de muncă în străinătate.

"În total, 18 persoane au apelat la serviciile suspectului, cărora le-a promis că le intermediază locuri de muncă în Germania în schimbul unui comision cuprins între 50 - 100 euro/persoană", a explicat inspectorul principal Alina Dinu.

Ulterior, bărbatul i-a sunat pe toţi să se prezinte în parcarea Lotus Center, pentru a fi îmbarcaţi într-un microbus şi transportaţi în Germania, unde le găsise contracte ca lucrători necalificaţi în construcţii.

Însă, la data anunţată, microbusul nu a mai venit, iar aşa-zisul intermediar nu a mai fost de găsit.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, prejudiciul cauzat de orădean victimelor sale se ridică la 1.300 de euro, nerecuperat.

"Poliţiştii de investigare a fraudelor continuă cercetările în cauză pentru documentarea întregii eventuale activităţi infracţionale a suspectului şi pentru recuperarea integrală a prejudiciului provocat", a mai spus Dinu.