Constructorul Sălard se va ocupa şi de ultima etapă a lucrărilor de reabilitare a imobilului Teatrului de Stat. Lucrările implică reparaţii ale instalaţiilor electrice, sanitare, de canalizare şi de sonorizare. Contractul de execuţie a lucrărilor de reparaţii şi restaurări a fost semnat marţi de reprezentanţii Administraţiei Imobiliare Oradea pentru suma de 5,2 milioane lei, iar constructorul are la dispoziţie nouă luni, de la preluarea amplasamentului, pentru finalizarea lucrărilor.

Licitaţia pentru atribuirea contractului a fost finalizată încă din 12 aprilie, lucrările au fost atribuite firmei Constructorul Sălard, dar contractul nu a putut fi semnat, pentru că procedura a fost contestată de firma Selina, una dintre cele patru care au concurat pentru executarea lucrărilor. Firma contestatară nu a avut însă câştig de cauză în faţa Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, care a menţinut decizia comisiei de licitaţie.

Reabilitarea clădirii Teatrului de Stat a început în anul 2008. Spre deosebire de construcţia clădirii, care în urmă cu 110 ani, a durat doar 16 luni, reabilitarea Teatrului durează deja de 30 de luni calendaristice, din care doar 11 de muncă efectivă.

Etapa precedentă a lucrărilor a constat în refacerea sonorizării, a ornamentelor artistice şi a instalaţiei originale ale ventilaţiei şi au costat 3,3 milioane de lei.