După trei ani de amânări, lucrările de amenajare a Teatrului de Vară în bastionul Ciunt din incinta Cetăţii vor fi terminate în cursul acestui an. "Lucrările realizate de firma Constructorul Sălard şi demarate în anul 2008 se apropie de finalizare, fiind executate în acest moment în proporţie de 69%", a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, directorul adjunct al Administraţiei Imobiliare Oradea, Tunde Benyovszki.

Construcţia Teatrului de Vară a fost adjudecată pentru suma de 2,9 milioane lei, sumă din care firma contractantă a realizat deja lucrări în valoare de 2,3 milioane lei.

Conform declaraţiei directorului Benyovszki, până în prezent au fost executate lucrări de construcţii, arhitectură şi instalaţii în bastionul Ciunt şi corpul L din Cetate, care va adăposti anexele teatrului şi o cafenea. Investiţia a presupus intervenţii la structura de rezistenţă a spaţiilor de sub scenă şi gradene, lucrări la infrastructura şi suprastructura gradenelor, compartimentări, pardoseli, refacere zidării, instalaţii sanitare şi electrice.

Directorul Tunde Benyovszki spune că Teatrul de Vară ar putea deveni operaţional încă din acest an, deşi lucrările de reabilitare a clădirilor din incinta Cetăţii demarate anul trecut vor continua până în 2015. "Teoretic, de la 1 septembrie teatrul ar putea fi deja folosit. Dorim să amenajăm un drum de acces separat, astfel încât funcţionarea acestuia să nu fie împiedicată de celelalte lucrări", a afirmat directoarea.

Conform contractului încheiat de municipalitate cu firma Constructorul Sălard, termenul de predare a lucrărilor este data de 31 august 2011. Investiţia este suportată în mod egal de către Consiliul Local Oradea şi Consiliul Judeţean Bihor.