Prefectura şi Direcţia de Sănătate Publică Bihor au raportat sâmbătă dimineaţă depistarea a 230 noi infectări cu SARS-Cov-2, bilanţul total ajungând la 12.365 îmbolnăviri de la începutul crizei sanitare şi până în prezent.

Evoluţia locală a pandemiei pare să se fi domolit, după ce în ultimele zile au fost găsite mai puţin de 300 noi cazuri Covid. De asemenea, pentru a treia zi la rând, în Spitalul Municipal din Oradea nu s-a mai înregistrat niciun nou deces.

Copil de 1 an, infectat

Bihorenii recent diagnosticaţi provin din Oradea, Auşeu, Beiuş, Sântandrei, Popeşti, Tileagd, Spinuş, Biharia, Oşorhei, Derna, Marghita, Chişlaz, Balc, Nojorid, Căbeşti, Valea lui Mihai, Brusturi, Sâniob, Salonta, Tileagd, Tăuteu, Ţeţchea, Sânmartin, Copăcel, Săcădat, Girişu de Criş, Câmpani, Ineu, Batăr, Tulca, Ştei, Drăgeşti, Pomezeu, Lunca, Şimian, Cetariu, Cociuba Mare, Tămăşeu, Vaşcău, Pietroasa, Budureasa, Măgeşti, Roşiori, Sălard, Diosig, Mădăras, Borod, Gepiu, Sârbi, Paleu, Curtuişeni, Abrămuţ şi Abram.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, între persoanele detectate cu Covid în ultimele 24 de ore se află şi un copil de 1 an, precum şi 20 de cadre medico-sanitare, de la Spitalul Municipal, Spitalul Judeţean şi Spitalul Militar din Oradea.

Mai puţini internaţi

Autorităţile au anunţat sâmbătă dimineaţă acelaşi bilanţ al deceselor, 317, ca în ultimele trei zile, ceea ce arată că în ultimele 24 de ore nu a încetat din viaţă niciun pacient al Spitalului Municipal din Oradea.

În acelaşi interval de timp, numărul vindecărilor a crescut la 8.541, astfel că în judeţ sunt încă 217 persoane vindecate.

În secţiile Spitalului Municipal din Oradea erau internate sâmbătă dimineaţă 463 persoane (în scădere cu aproape 40 faţă de vineri), din care 58 în compartimentele ATI ale acestei unităţi şi în secţia de specialitate a spitalului privat Pelican.

Pe de altă parte, numărul cazurilor active din judeţ înregistrat sâmbătă dimineaţă este de 3.507.

Amenzi mai mici

Echipele mixte de polițiști și jandarmi din Bihor au executat şi în ultimele 24 de ore misiuni pentru prevenirea şi combaterea răspândirii noului coronavirus, iar acolo unde s-a impus oamenii legii au luat și măsuri de sancționare pentru încălcarea legislației în vigoare.

Polițiștii și jandarmii au verificat 3.479 persoane carantinate și 2.396 persoane izolate la domiciliu şi totodată au controlat respectarea măsurilor de protecție individuală și a prevederilor legale în 111 societăți comerciale și 116 mijloace de transport în comun. În urma controalelor au fost aplicate 259 sancțiuni contravenționale, din care 148 cu avertisment scris și 111 cu amenzi în valoare de 69.750 lei, nivel sub cele din zilele precedente.

În misiuni au fost implicați 228 polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, precum și 38 jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bihor, din care 12 în patrule mixte, aplicând 16 sancțiuni contravenționale din care 11 cu avertisment scris și 5 cu amenzi în valoare de 2.500 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020.

Totodată, 6 jandarmi, în patrule mixte cu polițiști, au asigurat paza permanentă în cele două localități carantinate, Câmpani și Fînațe.